Tips voor het onderhouden/reinigen van eiken vloeren

Heeft u problemen met het onderhouden en reinigen van uw eiken vloer? Hier vindt u enkele handige tips voor het schoonmaken en -houden ervan. Daarnaast bieden we u inzicht in wat u beter niet kunt doen.

Onderhoud eiken vloer

Over het algemeen heeft een eiken vloer weinig onderhoud nodig. Stofzuigen met de borstelstand of aanvegen met een zachte bezem genieten de voorkeur, terwijl het licht vochtig afnemen met een doek ook aan te raden valt. Verder adviseren wij u Woca Onderhoudspasta te gebruiken. Dit geeft het hout een effectieve bescherming en een prachtig oppervlak. Fabrieksmatig geoliede vloeren dient u na het leggen hier eenmalig mee af te werken. Vervolgens is een jaarlijkse behandeling met Woca Onderhoudspasta voldoende voor het behoud van de bescherming en gloed.

Reinigen eiken vloer

Er zijn nogal wat misvattingen omtrent het reinigen van eiken vloeren. Zie bijvoorbeeld deze suggestie op een forum:
“Ik weet niet wat voor kleur je vloer heeft, maar pindakaas wil wel eens helpen.
Probeer een klein stukje en zie wat het doet?”

De uiteindelijke reactie is veelzeggend:
“Oke bedankt. Ik ga die olijfolie dan ook maar eens proberen. Want de pindakaas heeft de vlek wel verlicht, maar helaas is deze nog niet weg. Ook de donkere vlek is nu wat duidelijker te zien.”

Om dit soort taferelen te voorkomen kunt u het best gebruik maken van meer beproefde methodes. Woca Vlekkenverwijderaar is een uiterst effectief middel om koffie-, thee- en vetvlekken makkelijk en snel van uw vloer te laten verdwijnen. Dit op zeepbasis geproduceerd reinigingsmiddel is eenvoudig te gebruiken met een polijstblokje, scrubbieset of katoenen doek. Bovendien is Woca Vlekkenverwijderaar geschikt voor zowel behandelde als onbehandelde houten oppervlakken.

Overige tips voor eiken vloeren

* Zorg voor viltjes onder de poten van uw meubulair. Dit om krassen te voorkomen.
* Vermijd het gebruik van allesreiniger of wasbenzine. Op sommige vloeren kan dit voor vlekken zorgen.
* Gebruik geen stoomreiniger bij onbehandelde eiken vloeren, in verband met het risico op watervlekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *