Woca Werkbladolie voor onbehandelde of met reeds met olie behandelde oppervlakten

Woca Werkbladolie
Woca Werkbladolie

Woca Werkbladolie wordt toegepast op onbehandelde of reeds met olie behandelde of geschuurde houten oppervlakken. De Werkbladolie zorgt voor een krachtig water- en vuilafstotend oppervlak. Woca Werkbladolie Naturel wordt gebruikt voor donkere houtsoorten, zoals: mahonie, teak, kersen e.d. Dit geeft een diepe en warme gloed. Woca Werkbladolie Wit wordt gebruikt voor lichte houtsoorten, zoals: eik, berk, grenen e.d. Hierdoor krijgen houtoppervlaktes een gunstig lichte gloed.

Voorbereiding voor behandeling met Woca Werkbladolie
Het oppervlak kan glad zijn. Wanneer dit van toepassing is, dient u het eerst licht op te schuren met schuurpapier P180. Het hout moet stofvrij en droog zijn. Met de Woca Intensiefreiniger eerst het hout bevochtigen (verhouding 1 deel olie op 40 delen water).

De werkbladolie aanbrengen
Voor gebruik de Woca Olie goed omroeren. Vervolgens voldoende hoeveelheid olie aanbrengen in een regelmatig en dekkende laag. Dit dient met een kwast of verfroller te gebeuren. Bij een temperatuur van 20°C twintig tot dertig minuten wachten, zodat de olie goed in het hout wordt verwerkt.

Inwrijven en droogwrijven van de Woca Werkbladolie
Met een polierblok/scrubbie-set de olieresten inwrijven en overtollige olie met een niet pluizend doek verwijderen. Op sterk zuigende oppervlakken dient u de behandeling te herhalen. De olie is na 24 uur bij 20°C uitgehard. Tijdens het uitharden mag het oppervlak niet nat worden.

Let op: zelfontbrandingsgevaar!
Doeken die met olie doordrenkt zijn, met water doordrenken. Na gebruik in een sterk gesloten container opbergen en afvoeren. Dit in verband met het gevaar voor zelfontbranding!

Woca High Solid Masterolie als basisbehandeling van nieuwe geloogde of geschuurde houtsoorten

Woca high solid masterolie
Woca high solid masterolie

Toepassing van Woca High Solid Masterolie
De Woca High Solid Masterolie wordt toegepast als basisbehandeling van alle nieuwe, onbehandelde, geloogde of geschuurde houten vloeren. Het wordt voornamelijk gebruikt op donkere houtsoorten. Het  benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout. Met de High Solid Masterolie Wit worden vaak bleke of lichte houtsoorten afgewerkt. Ook hierbij behoudt het de natuurlijke bleke/lichte kleur. Een professioneel gebruik. Zo is het ideaal bij High Traffic projecten. Een tip voor deze olie: doe een kleurtest vooraf.

Het resultaat van Woca High Solid Masterolie
De basisbehandeling zorgt voor een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laag in het bovenste poriënsysteem van het hout. De behandeling kan herhaaldelijk worden aangevuld met nieuwe Woca olie.

Gebruiksaanwijzing
De Woca High Solid Masterolie dient u aan te brengen met een verfroller, een kwast of een oliespons en vervolgens machinaal verwerken met éénschijfsmachine. Tip: gebruik hierbij de Patina Disk.

Nabehandeling
Ter afronding dient de vloer met een schone, droge katoenen doek worden drooggewreven met een éénschijfsmachine of handmatig.

Reiniging en onderhoud
U dient het hout regelmatig te reinigen met Natuurzeep. Tussentijdse opfrissing met Olie conditioner is gewenst. Met de Super Ontvlekker kunt u hardnekkige vlekken verwijderen. Indien het nodig is, nogmaals oliën met Onderhoudsolie of Onderhoudspasta.

Werkwijze
U heeft de volgende gereedschappen nodig: éénschijfsmachine, beige of witte pads, oliespons/kwast/verfroller en een absorberend papier of katoenen doek. De gereedschap dient men in Olieverdunner te reinigen. Let op: Zelfontbrandingsgevaar! In verband met zelfontbranding, dient u doeken die met olie doordrenkt zijn in het water te doordrenken. Na gebruik in een stevig gesloten container opbergen en afvoeren.

1. Het onbehandelde houtwerk dient geschuurd te worden en te eindigen met een gaasschuurnet/Pro Disk korrel 100. Bevochtig of wis de vloer in de lengterichting van de planken met Intensiefreiniger (125 ml op 5L lauw water). Gebruik hiervoor een goed uitgewrongen wringmop. Voordat u de olie aanbrengt dient de vloer volledig droog en vrij van vuil en vet zijn. De aanbevolen houtvochtigheidsgraad is maximaal 12%. Het oliën toepassen bij minstens 18° C.

2. De bus met Woca High Solid Masterolie vooraf goed schudden en in een plastic emmer gieten. Voor een gelijkmatig resultaat dient u tijdens het gebruik goed door te roeren. Voor het te bewerken oppervlak voldoende aanmaken. Hiermee voorkomt u kleurverschillen. Op een oppervlakte van ongeveer 10-15 m2 de olie gelijkmatig aanbrengen met een kwast, een verfrol(-ler) of een oliespons. Laat de olie inwerken op de vloer gedurende maximaal vijf minuten. Op de plekken waar droogte verschijnt, moet meer olie worden aangebracht.

3. Het oppervlak opwrijven met een beige pad (éénschijfsmachine) totdat het oppervlak verzadigd lijkt. De vloer mag echter niet nat uitzien. Na het inwrijven mag er ook geen overtollige olie achterblijven. U dient overtollige olie te verwijderen met absorberend papier of katoenen doeken. Werk vervolgens stapsgewijs, totdat de volledige vloer is afgewerkt. Het is aangeraden om het oppervlak nawrijven met nieuwe witte of beige pads.

4. Door de vloer op te wrijven met 1 dl Woca high Solid Masterolie (per 15m2) krijgt u een optimale verzadiging. Dit moet echter binnen 24 uur worden toegepast. De olie dient zorgvuldig in het hout gewreven te worden. Door veel te opwrijven krijgt u een beter resultaat. De vloer kan men na 24 uur voorzichtig belopen worden. Enkele zeepbehandelingen zorgen voor een optimale bescherming. Een zeepbeurt toepassen na minimaal vijf dagen. Hiervoor contact met water vermijden.

Productinformatie
Verpakkingen: 2,5 l en 5 l – tester
100 ml
Verbruik: 15-20 m2/l
Verkrijgbaar in naturel, wit, extra wit

Woca Outdoor Primer (Woca buiten houtolie) voor het opfrissen en behandelen van houten oppervlaktes

Woca Outdoor Primer
Woca Outdoor Primer

De noodzakelijke voorbereiding Woca Outdoor houtolie
Voor het opfrissen en behandelen van gevels, ramen, deuren en ander houtwerk van onbehandeld en geïmpregneerd hout, wordt Woca buitenhout olie gebruikt.  Woca buitenhout olie heeft op basis van zonnebloemolie een droog stofgehalte. Hierdoor krijgt het hout in hoge mate een slijtvast oppervlak. Het hout krijgt daarnaast een transparante kleur, die de nerfstructuur plezierig uit laat komen. De Woca outdoor primer is verkrijgbaar in negen transparante en natuurlijke kleurvarianten en in een kleurloze primer. Alle varianten van Woca outdoor olie bieden UV-bescherming.
De oliebehandeling van Woca Woodoil eist geen schuurwerk. Het is makkelijk te onderhouden en kan naar wens worden herhaald. De temperatuur mag echter niet dalen onder de 10°C. Alvorens de Woca buitenhout olie aan te brengen, metselwerk en ander zuigend materiaal afdekken.

De basisbehandeling van niet geïmpregneerd zachthout
1.    Nieuw houtwerk dient na de eerste montage direct worden behandeld met de Woca outdoor primer. Wanneer het mogelijk is kunt u het ook eerder toepassen.
2.    Als de primerbehandeling pas drie à vier weken na de montage van het hout plaatsvindt, dient het hout gereinigd te worden met Woca Houtreiniger Exterieur. Dit dient te gebeuren alvorens de behandeling met de primer. Laat het hout vervolgens minimaal 8 uur volledig drogen.
Probeer de olie eerst op een ander stukje uit. Dit in verband met de uiteindelijke kleur van lichte houtkleuren welke de Woca outdoor primer kan beïnvloeden.
3.    Het hout dient alleen te worden behandeld bij droog weer. Vermijd ook hitte en direct zonlicht.
4.    De Woca outdoor primer met een roller of een kwast aanbrengen. Begin hierbij bij de uiteinden van het hout.
5.    Alvorens het te behandelen met een van de gekleurde oliën, het hout 24 uur laten opdrogen.
6.    Roer de Woca buitenhout olie stevig om.
7.    De olie dient met een kwast of een roller aangebracht te worden. Begin bij de uiteinden en behandel het hout vervolgens over de gehele lengte. Dit om overlappingen te voorkomen.
8.    Laat nu de Woca wood oil in het hout werken. Het hout laten opdrogen voor 24 uur.
9.    Als het hout niet verzadigd lijkt, breng dan nog een laag olie aan. Het is over het algemeen aanbevolen om ongeschaafd hout één of twee keer te behandelen. Voor geschaafd hout is dit altijd twee keer.
10.    De intensiteit van de houtkleur is afhankelijk het aantal behandelingen en van de houtsoort. Hoe meer behandelingen worden toegepast, hoe intenser de kleur wordt.
De basisbehandeling van niet geïmpregneerd zachthout

De basisbehandeling van hardhout of geïmpregneerde houtoppervlakken
Oppervlaken van geïmpregneerde houtoppervlakken of harde houtsoorten (bijv. teak en mahonie) hoeven niet met de Woca outdoor primer te worden behandeld. Het hout dient alleen droog en schoon te blijven. U kunt het eventueel ook eerst reinigen met Woca Houtreiniger Exterieur. Volg daarna de aanwijzingen in de bovenstaande handleiding, vanaf punt 6.

Het opfrissen van eerder geoliede oppervlakken
Oppervlakken die eerder geolied zijn hoeven niet me de Woca outdoor primer te worden behandeld. Het hout dient alleen droog en schoon te blijven. U kunt het eventueel ook eerst reinigen met Woca Houtreiniger Exterieur. Volg daarna de aanwijzingen in de bovenstaande handleiding, vanaf punt 6.

Het opfrissen van oppervlakken (met een ander houtbescherming)
Losse verfdelen en vergrijsde houtvezels van oppervlakken die eerder zijn behandeld met een andere houtbescherming dienen verwijderd te worden, alvorens deze met Woca buitenhout olie te behandelen. Het hout dient droog en schoon te zijn. U kunt het reinigen met Woca Houtreiniger Exterieur, voordat u start met de behandeling. Volg daarna de aanwijzingen in de bovenstaande handleiding, vanaf punt 6.

Onderhoud
Woca buitenhout olie biedt meerdere jaren bescherming. Dit is echter wel afhankelijk van de houtsoort en de wind- en weersinvloeden. Voor het nabehandelen en het opfrissen van hout, kan de Woca buitenhout olie worden verdund met een primer in een verhouding van 1:1. Dit wordt gedaan zodat de kleur niet te donker wordt. De gekleurde kan ook onverdund worden aangebracht.

Reinig gereedschap schoon met Woca Olieverdunner of terpentine. De olie uitsluitend in een goed afgesloten container, koel maar vorstvrij bewaren. Het verbruik van de olie is afhankelijk van de houtsoort (15-20 m2/l). De olie is na ongeveer zes à acht uur droog. Wanneer er dikke lagen, een hoge luchtvochtigheid of een lage temperatuur is, wordt de droogtijd verlengd. Elke 24 uur kan de behandeling herhaald worden.
De olie bevat  2-butanomoxime en kobaltverbindingen. Dit kan een allergische reactie veroorzaken.
Het is schadelijk voor waterdieren; kan in het aquatisch milieu op lange termijn schadelijke effecten veroorzaken. De verpakking en stof naar een inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen en te deponeren.

WAARSCHUWING
Pas op: zelfontbrandingsgevaar! Bij gebruik van doeken en pads goed uitspoelen in water. In de open lucht laten drogen of in nat in een plastic zak opbergen en weggooien. Zo voorkomt u zelfontbranding.

Woca Houtreiniger Exterieur (Woca terrasolie)

Woca Houtreiniger Exterieur
Woca Houtreiniger Exterieur

Woca Houtreiniger Exterieur is een perfect middel om buitenhout op te frissen. Woca Houtreiniger Exterieur is een milde reiniger en geeft hout de natuurlijke uitstraling terug. Woca Houtreiniger Exterieur biedt natuurlijk veel meer: het reinigt en verwijdert hardnekkig vuil en groenaanslag. Dit is natuurlijk ideaal voor tuinmeubelen, schuttingen etc.

Benodigdheden
Voor Woca Houtreiniger Exterieur heeft u water, een kwast of verfborstel, een emmer, een harde borstel of een schuurpad nodig.

Toepassen Woca Houtreiniger Exterieur
1.    Allereerst dient u één deel Wova Houtreiniger Exterieur te mengen met vijf delen lauw water.
2.    Het mengsel met een brede kwast of verfborstel gelijkmatig aanbrengen op het hout.
3.    Vervolgens 20 à 30 minuten wachten om het mengsel in te laten werken.
4.    Het oppervlak dient grondig geborsteld te worden met een harde borstel of schuurpad.

Herhaal stap 2 t/m 4 totdat het vuil volledig is verwijderd.

5.    Spoel het hout met schoon water en maak ook gebruikte gereedschap schoon met water.
6.    Het hout volledig op laten drogen.
7.    Het hout kan worden afgewerkt met Woca Tuinmeubelolie, Woca Terrasolie of Woca Outdoor Woodoil.

Productinformatie
Woca terrasolie is een watergedragen product met oppervlakte actieve stof. Het bevat ook oxaalzuur.

Waarschuwing
Woca Terrasolie buiten het bereik van kinderen houden. Indien er contact is met ogen, grondig met water spoelen en een arts raadplegen. Bij het toepassen is het dragen van een bril en handschoenen aangeraden.

Buitenhout Onderhoud met Woca Exterior Oil (woca buitenolie)

Woca Exterior Olie
Woca Exterior Olie

Woca Exterior Olie wordt gebruikt bij een basisbehandeling van nieuw en al eerder geolied buitenhout. Woca Exterior Olie geeft een slijtvast oppervlak en UV-bescherming. Het voorkomt ook aanslag en schimmelvorming. Exterior Olie is geschikt voor onder andere tuinmeubelen, terrassen en schuttingen.

Gebruiksaanwijzing Woca Exterior Oil
De Exterior Olie dient u op schoon hout aan te brengen met een kwast in een dunne en egale laag. Het hout lijkt soms, na de eerste behandeling, onverzadigd. Indien dit van toepassing is, herhaalt u dan de behandeling. De olie gedurende maximaal 5 minuten laten inwerken in het hout. Daarna de overtollige droogwrijven met katoenen doeken.

Resultaat Woca Exterior Oil
De speciale samenstelling van de oliecomponenten zorgt ervoor dat het product oplosbaar is in water. Tegelijkertijd is het ook milieuvriendelijk. De olie beschermt tegen schimmels en algen, omdat het een sterk water- en vuilwerend oppervlak levert.

Woca Exterior Olie Kleuren
Woca Exterior Olie Kleuren

Nabehandeling, reiniging en onderhoud
Om het oppervlak extra slijtvast te maken, kan het opgewreven worden met een handpad of machinaal met een eenschijfsmachine.
Herhaal deze behandeling wanneer het nodig is. U dient het eerst te reinigen met Woca Exterior Cleaner en daarna opnieuw te oliën met Woca Exterior Olie.

Werkwijze Woca Exterior Oil
WOCA Exterior Olie wordt voor de basisbehandeling buitenshuis gebruikt. De basisbehandeling voor het onderhoud van nieuwe en al eerder geoliede houten oppervlakken, zoals terrassen, gevelbekledingen, etc. De gereedschappen die hiervoor worden gebruikt zijn: borstel of kwast, katoenen doeken en eventueel  schuurpapier.

Let op: gereedschap in water reinigen vanwege zelfontbrandingsgevaar! Doeken die met olie doordrenkt zijn, met water doordrenken. Na gebruik goed gesloten en in een container opbergen en afvoeren.

1.    Voordat u begint met het oliën, dient u oude houten oppervlakken te reinigen met Woca Exterior Cleaner. Het hout minimaal 24 uur laten drogen, zodat de houtvochtigheid maximaal 17% bedraagt. Eventuele openstaande houtvezels verwijderen met schuurpapier korrel 120.

Het hout dient alleen behandeld te worden bij droog weer en een minimaal temperatuur van 13° C. Vermijd direct zonlicht en hoge temperaturen. Voor gebruik de olie zorgvuldig omroeren. Breng een dunne en een egale laag olie aan met een kwast. De olie krijgt een crème kleur als het vloeibaar is. Het hout krijgt na een paar minuten een geoliede uitstraling door het verdampte water.

2.    Na maximaal 5 minuten overtollige olie verwijderen met schone doeken. Let u hierbij vooral op verbindingen en groeven. Als het oppervlak er nog niet verzadigd uitziet, dient u de  behandeling te herhalen.

Nadat het hout droog is, mag het opgewreven worden met een handpad of een eenschijfsmachine. Hiermee creëert u een extra slijtvast oppervlak. Het duurt ongeveer 24 tot 48 uur voordat de olie volledig doorgehard is. Dit is afhankelijk van weercondities en de temperatuur. Tijdens deze periode mag het hout niet blootgesteld worden aan water.

Verpakkingen Woca Exterior Olie:
–    0,75 liter en 2,5 liter – tester 100 ml
–    Verbruik: 12-15 m2/liter
–    Verkrijgbaar in 10 kleuren

Handmatig basisbehandeling met Woca Kleurolie (Woca Colour Oil)

Woca Kleurolie
Woca Kleurolie

Om Woca Kleurolie toe te passen dient u de vloer egaal te schuren (met een eindkorrel schuurnet 100) en stof- en vetvrij te maken. Na het schuren de vloer heel licht reinigen met een vochtige doek van Woca Intensiefreiniger en water (verhouding is 1:40).
Voordat u met oliën begint moet de vloer volledig droog zijn.
Bij voorkeur werken bij een temperatuur van +18º  C.
Vermijd toch over de vloer, maar zorg voor voldoende ventilatie.

Voor het gebruik van Woca Kleurolie goed schudden en in een emmer gieten. Om te voorkomen dat de pigmenten onder in de olie blijven zitten, dient u voor en tijdens het werk regelmatig om te roeren.

Bij beuken en robijn of zachte houtsoorten (zoals grenen) eerst de Woca Onderhoudsoulie vernevelen met een sproeiflacon over de vloer. Poets daarna direct met een witte pad in het hout.

Voordat u verder gaat met het aanbrengen van Woca Kleurolie, dient u de onderhoudsolie minstens twee uur te laten drogen. De opname van de Kleurolie wordt gelijkmatiger door het aanbrengen van de onderhoudsolie. Het toevoegen van 5-10% olieverdunner van Woca kan bij bepaalde harde houtsoorten (bijv. Maple, ipe) noodzakelijk zijn.

Woca Olie Kleuren
Woca Olie Kleuren

1.    Op een vloeroppervlak van maximaal 5m2 dient u de Kleurolie gelijkmatig met een oliespons aan te brengen. Om schrale plekken te voorkomen de olie gedurende 20-25 minuten verdelen zodat er overal een egaal, dun glanslaagje ontstaat. Noesten en andere sterk absorberende gedeeltes hebben extra aandacht nodig. Het verbruik is ca. 1 liter olie voor 10-15 m2. Dit is afhankelijk van de houtsoort.

2.    De olie vervolgens met een groene pad in het hout boenen. Dit toepassen totdat de poriën van het hout verzadigd zijn en de vloer geen olie meer opneemt.

3.    De behandelde oppervlak van de vloer goed droog wrijven met katoenen poetsdoeken. De vloer mag betreden worden tijdens deze werkzaamheden, echter dient u de voetstappen wel altijd weg te poetsen. De stappen 1, 2 en 3 herhalen totdat de hele vloer behandeld is. Voordat u met een nieuw gedeelte begint, eerst de behandelde gedeeltes volledig afwerken. U heeft de mogelijkheid om over te lappen, omdat Woca Kleurolie geen aanzet geeft.

4.    Om de vloer optimaal te verzadigen dient u, na een tussenhardingstijd van maximaal 6 uur, het af te werken met een kleine hoeveelheid Kleurolie. Gebruik voor 10m2 één á twee deciliter olie. De olie telkens met een witte pad op het hout verdelen en masseren. Grote gedeeltes niet ineens behandelen. De behandelde gedeeltes goed nadrogen met katoenen doeken.

De vloer moet het eerste 6 uur zo weinig mogelijk belast worden. De olie moet ook 36 uur uitharden. Voetstappen of andere vlekken direct wegpoetsen. De olie is ongeveer na een week volledig uitgehard. In de tussentijd mag de vloer niet in aanraking komen met water. Na deze week (het liefst voordat de ruimte ingericht wordt) is het geadviseerd om de vloer voor de eerste keer met Woca Zeep te behandelen.

Meer instructies over het onderhouden van de vloer verwijzen wij u naar instructies voor ‘normaal’ en ‘extra’ onderhoud.

Belangrijk: Pads en katoenen poetsdoeken na gebruik goed uitspoelen in water. Vervolgens in open lucht laten drogen of kletsnat (om zelfontbrandinggevaar te voorkomen!) in een plastic zak opbergen en weggooien. Gereedschappen na gebruik reinigen Woca olieverdunner.

Woca Masterolie als basisbehandeling van alle nieuwe onbehandelde houten oppervlakten

Woca Masterolie
Woca Masterolie

Woca Masterolie (wit of naturel): Voor de basisafwerking van houten vloeren, zowel handmatig als machinaal

Woca Masterolie wordt gebruikt als basisbehandeling van alle nieuwe onbehandelde, geschuurde of geloogde houten oppervlakken; zoals vloeren, trappen, panelen, deuren, meubilair etc. Voor donkere houtsoorten word voornamelijk Woca Masterolie Naturel gebruikt. Het benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout. Masterolie Wit wordt gebruikt voor bleke/lichte houtsoorten, die de natuurlijke kleur behoudt.

De Woca Masterolie is ideaal voor grote oppervlakken. Het gebruik van een éénschijfsmachine is aanbevolen.

 

Benodigde gereedschap voor Woca Masterolie afwerking

Voor de Woca Masterolie afwerking heeft u het volgende nodig: een éénschijfsmachine, beige/witte pads, oliespons/verfrol(-ler), kwast en katoen-absorberend papier of katoenen doeken. Het gereedschap dient gereinigd te worden in Olieverdunner.

Woca Masterolie werkwijze

  •  Het onbehandelde houtwerk moet geschuurd worden, eindigend met gaasschuurnet/Pro Disk korrel 100. Bevochtig of wis de vloer in de lengterichting van de planken met Intensiefreiniger, 125 ml op 5 l lauw water. Tip: gebruik hiervoor de goed uitgewrongen wringmop.
  • De vloer moet volkomen droog en vrij van vuil en vet zijn alvorens de olie aan te brengen. De aanbevolen houtvochtigheidsgraad is maximaal 12%. Het oliën gebeurt bij minstens 18°C.
  • De Woca Masterolie bus dient u goed te schudden en het product in een plastic emmer te gieten. Tijdens het gebruik goed roeren voor een gelijkmatig resultaat. Om kleurverschillen te voorkomen, dient u voldoende aan te maken voor het bewerken van het oppervlak.
  • De Masterolie gelijkmatig aanbrengen met een kwast/verfrol(-ler) of oliespons op een oppervlakte van ongeveer 3-6 m2. Laat de vloer de olie opnemen gedurende 15 minuten (maximaal). Wanneer er droge plekken verschijnen, moet er weer olie worden aangebracht.
  • Vervolgens met een beige pad onder de steelhouder of met een éénschijfsmachine het oppervlak goed opwrijven totdat het oppervlak verzadigd lijkt. De vloer mag er niet nat uitzien en na het inwrijven mag er geen overtollige olie achterblijven op het oppervlak. Als er overtollige olie achterblijft, dan kunt u die verwijderen met een absorberend papier of katoenen doek.
  • Werk stapsgewijs verder tot de volledige vloer is afgewerkt. Het wordt aangeraden om daarna na te wrijven met nieuwe beige of witte pads. Voor een optimale verzadiging moet de vloer opgewreven worden met 1 dl Masterolie per 15 m2 oppervlakte. Dit dient te gebeuren binnen 24 uur. De olie moet zorgvuldig in het hout gewreven worden. Hoe meer u opwrijft, hoe beter het resultaat. Na 24 uur kan de vloer voorzichtig belopen worden.
  • Voor een optimale bescherming moeten een aantal zeepbehandelingen worden toegepast. De eerste zeepbeurt moet na minimaal zeven dagen worden toegepast. Alle contact met water vermijden.

NB: Gevaar voor zelfontbranding! Gezien het gevaar voor zelfontbranding, doeken die met olie doordrenkt zijn, met water doordrenken. Na gebruik in een goed gesloten container opbergen en afvoeren.

 

Woca Onderhoudsolie, uw vloer oliën met een olie van hoge kwaliteit

Woca Onderhoudsolie
Woca Onderhoudsolie

Woca Onderhoudsolie aanbrengen

Nadat de vloer goed droog en schoongemaakt is dient men de volgende stappen te ondernemen met Woca Intensiefreiniger:

1. Gebruik de sproeiflacon van Woca Onderhoudsolie met en besproei de vloer,
2. De olie onmiddellijk inmasseren met een boenmachine en met een witte pad,
3. Na het inwrijven dient de pad te worden omgekeerd. Hier vervolgens een katoenen doek onder plaatsen.
4. Wrijf de vloer volledig droog.
5. Na vier uur is de vloer weer normaal beloopbaar.

Wanneer u wit-gepigmenteerde Woca Onderhoudsolie flacon gebruikt, eerst goed schudden en eventueel roeren. Hierdoor blijven de witte pigmenten niet onderin de flacon zitten.

De met Woca Onderhoudsolie behandelde vloer mag 24 uur niet met water in aanraking komen. Dit in verband met het uitharden van de olie. Om inlopen van vuil te voorkomen kunt u de vloer na minimaal 24 uur met Woca Zeep behandelen.