Buitenhout Onderhoud met Woca Exterior Oil (woca buitenolie)

Woca Exterior Olie
Woca Exterior Olie

Woca Exterior Olie wordt gebruikt bij een basisbehandeling van nieuw en al eerder geolied buitenhout. Woca Exterior Olie geeft een slijtvast oppervlak en UV-bescherming. Het voorkomt ook aanslag en schimmelvorming. Exterior Olie is geschikt voor onder andere tuinmeubelen, terrassen en schuttingen.

Gebruiksaanwijzing Woca Exterior Oil
De Exterior Olie dient u op schoon hout aan te brengen met een kwast in een dunne en egale laag. Het hout lijkt soms, na de eerste behandeling, onverzadigd. Indien dit van toepassing is, herhaalt u dan de behandeling. De olie gedurende maximaal 5 minuten laten inwerken in het hout. Daarna de overtollige droogwrijven met katoenen doeken.

Resultaat Woca Exterior Oil
De speciale samenstelling van de oliecomponenten zorgt ervoor dat het product oplosbaar is in water. Tegelijkertijd is het ook milieuvriendelijk. De olie beschermt tegen schimmels en algen, omdat het een sterk water- en vuilwerend oppervlak levert.

Woca Exterior Olie Kleuren
Woca Exterior Olie Kleuren

Nabehandeling, reiniging en onderhoud
Om het oppervlak extra slijtvast te maken, kan het opgewreven worden met een handpad of machinaal met een eenschijfsmachine.
Herhaal deze behandeling wanneer het nodig is. U dient het eerst te reinigen met Woca Exterior Cleaner en daarna opnieuw te oliën met Woca Exterior Olie.

Werkwijze Woca Exterior Oil
WOCA Exterior Olie wordt voor de basisbehandeling buitenshuis gebruikt. De basisbehandeling voor het onderhoud van nieuwe en al eerder geoliede houten oppervlakken, zoals terrassen, gevelbekledingen, etc. De gereedschappen die hiervoor worden gebruikt zijn: borstel of kwast, katoenen doeken en eventueel  schuurpapier.

Let op: gereedschap in water reinigen vanwege zelfontbrandingsgevaar! Doeken die met olie doordrenkt zijn, met water doordrenken. Na gebruik goed gesloten en in een container opbergen en afvoeren.

1.    Voordat u begint met het oliën, dient u oude houten oppervlakken te reinigen met Woca Exterior Cleaner. Het hout minimaal 24 uur laten drogen, zodat de houtvochtigheid maximaal 17% bedraagt. Eventuele openstaande houtvezels verwijderen met schuurpapier korrel 120.

Het hout dient alleen behandeld te worden bij droog weer en een minimaal temperatuur van 13° C. Vermijd direct zonlicht en hoge temperaturen. Voor gebruik de olie zorgvuldig omroeren. Breng een dunne en een egale laag olie aan met een kwast. De olie krijgt een crème kleur als het vloeibaar is. Het hout krijgt na een paar minuten een geoliede uitstraling door het verdampte water.

2.    Na maximaal 5 minuten overtollige olie verwijderen met schone doeken. Let u hierbij vooral op verbindingen en groeven. Als het oppervlak er nog niet verzadigd uitziet, dient u de  behandeling te herhalen.

Nadat het hout droog is, mag het opgewreven worden met een handpad of een eenschijfsmachine. Hiermee creëert u een extra slijtvast oppervlak. Het duurt ongeveer 24 tot 48 uur voordat de olie volledig doorgehard is. Dit is afhankelijk van weercondities en de temperatuur. Tijdens deze periode mag het hout niet blootgesteld worden aan water.

Verpakkingen Woca Exterior Olie:
–    0,75 liter en 2,5 liter – tester 100 ml
–    Verbruik: 12-15 m2/liter
–    Verkrijgbaar in 10 kleuren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *