Woca High Solid Masterolie als basisbehandeling van nieuwe geloogde of geschuurde houtsoorten

Woca high solid masterolie
Woca high solid masterolie

Toepassing van Woca High Solid Masterolie
De Woca High Solid Masterolie wordt toegepast als basisbehandeling van alle nieuwe, onbehandelde, geloogde of geschuurde houten vloeren. Het wordt voornamelijk gebruikt op donkere houtsoorten. Het  benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout. Met de High Solid Masterolie Wit worden vaak bleke of lichte houtsoorten afgewerkt. Ook hierbij behoudt het de natuurlijke bleke/lichte kleur. Een professioneel gebruik. Zo is het ideaal bij High Traffic projecten. Een tip voor deze olie: doe een kleurtest vooraf.

Het resultaat van Woca High Solid Masterolie
De basisbehandeling zorgt voor een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laag in het bovenste poriënsysteem van het hout. De behandeling kan herhaaldelijk worden aangevuld met nieuwe Woca olie.

Gebruiksaanwijzing
De Woca High Solid Masterolie dient u aan te brengen met een verfroller, een kwast of een oliespons en vervolgens machinaal verwerken met éénschijfsmachine. Tip: gebruik hierbij de Patina Disk.

Nabehandeling
Ter afronding dient de vloer met een schone, droge katoenen doek worden drooggewreven met een éénschijfsmachine of handmatig.

Reiniging en onderhoud
U dient het hout regelmatig te reinigen met Natuurzeep. Tussentijdse opfrissing met Olie conditioner is gewenst. Met de Super Ontvlekker kunt u hardnekkige vlekken verwijderen. Indien het nodig is, nogmaals oliën met Onderhoudsolie of Onderhoudspasta.

Werkwijze
U heeft de volgende gereedschappen nodig: éénschijfsmachine, beige of witte pads, oliespons/kwast/verfroller en een absorberend papier of katoenen doek. De gereedschap dient men in Olieverdunner te reinigen. Let op: Zelfontbrandingsgevaar! In verband met zelfontbranding, dient u doeken die met olie doordrenkt zijn in het water te doordrenken. Na gebruik in een stevig gesloten container opbergen en afvoeren.

1. Het onbehandelde houtwerk dient geschuurd te worden en te eindigen met een gaasschuurnet/Pro Disk korrel 100. Bevochtig of wis de vloer in de lengterichting van de planken met Intensiefreiniger (125 ml op 5L lauw water). Gebruik hiervoor een goed uitgewrongen wringmop. Voordat u de olie aanbrengt dient de vloer volledig droog en vrij van vuil en vet zijn. De aanbevolen houtvochtigheidsgraad is maximaal 12%. Het oliën toepassen bij minstens 18° C.

2. De bus met Woca High Solid Masterolie vooraf goed schudden en in een plastic emmer gieten. Voor een gelijkmatig resultaat dient u tijdens het gebruik goed door te roeren. Voor het te bewerken oppervlak voldoende aanmaken. Hiermee voorkomt u kleurverschillen. Op een oppervlakte van ongeveer 10-15 m2 de olie gelijkmatig aanbrengen met een kwast, een verfrol(-ler) of een oliespons. Laat de olie inwerken op de vloer gedurende maximaal vijf minuten. Op de plekken waar droogte verschijnt, moet meer olie worden aangebracht.

3. Het oppervlak opwrijven met een beige pad (éénschijfsmachine) totdat het oppervlak verzadigd lijkt. De vloer mag echter niet nat uitzien. Na het inwrijven mag er ook geen overtollige olie achterblijven. U dient overtollige olie te verwijderen met absorberend papier of katoenen doeken. Werk vervolgens stapsgewijs, totdat de volledige vloer is afgewerkt. Het is aangeraden om het oppervlak nawrijven met nieuwe witte of beige pads.

4. Door de vloer op te wrijven met 1 dl Woca high Solid Masterolie (per 15m2) krijgt u een optimale verzadiging. Dit moet echter binnen 24 uur worden toegepast. De olie dient zorgvuldig in het hout gewreven te worden. Door veel te opwrijven krijgt u een beter resultaat. De vloer kan men na 24 uur voorzichtig belopen worden. Enkele zeepbehandelingen zorgen voor een optimale bescherming. Een zeepbeurt toepassen na minimaal vijf dagen. Hiervoor contact met water vermijden.

Productinformatie
Verpakkingen: 2,5 l en 5 l – tester
100 ml
Verbruik: 15-20 m2/l
Verkrijgbaar in naturel, wit, extra wit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *