Woca Masterolie als basisbehandeling van alle nieuwe onbehandelde houten oppervlakten

Woca Masterolie
Woca Masterolie

Woca Masterolie (wit of naturel): Voor de basisafwerking van houten vloeren, zowel handmatig als machinaal

Woca Masterolie wordt gebruikt als basisbehandeling van alle nieuwe onbehandelde, geschuurde of geloogde houten oppervlakken; zoals vloeren, trappen, panelen, deuren, meubilair etc. Voor donkere houtsoorten word voornamelijk Woca Masterolie Naturel gebruikt. Het benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout. Masterolie Wit wordt gebruikt voor bleke/lichte houtsoorten, die de natuurlijke kleur behoudt.

De Woca Masterolie is ideaal voor grote oppervlakken. Het gebruik van een éénschijfsmachine is aanbevolen.

 

Benodigde gereedschap voor Woca Masterolie afwerking

Voor de Woca Masterolie afwerking heeft u het volgende nodig: een éénschijfsmachine, beige/witte pads, oliespons/verfrol(-ler), kwast en katoen-absorberend papier of katoenen doeken. Het gereedschap dient gereinigd te worden in Olieverdunner.

Woca Masterolie werkwijze

  •  Het onbehandelde houtwerk moet geschuurd worden, eindigend met gaasschuurnet/Pro Disk korrel 100. Bevochtig of wis de vloer in de lengterichting van de planken met Intensiefreiniger, 125 ml op 5 l lauw water. Tip: gebruik hiervoor de goed uitgewrongen wringmop.
  • De vloer moet volkomen droog en vrij van vuil en vet zijn alvorens de olie aan te brengen. De aanbevolen houtvochtigheidsgraad is maximaal 12%. Het oliën gebeurt bij minstens 18°C.
  • De Woca Masterolie bus dient u goed te schudden en het product in een plastic emmer te gieten. Tijdens het gebruik goed roeren voor een gelijkmatig resultaat. Om kleurverschillen te voorkomen, dient u voldoende aan te maken voor het bewerken van het oppervlak.
  • De Masterolie gelijkmatig aanbrengen met een kwast/verfrol(-ler) of oliespons op een oppervlakte van ongeveer 3-6 m2. Laat de vloer de olie opnemen gedurende 15 minuten (maximaal). Wanneer er droge plekken verschijnen, moet er weer olie worden aangebracht.
  • Vervolgens met een beige pad onder de steelhouder of met een éénschijfsmachine het oppervlak goed opwrijven totdat het oppervlak verzadigd lijkt. De vloer mag er niet nat uitzien en na het inwrijven mag er geen overtollige olie achterblijven op het oppervlak. Als er overtollige olie achterblijft, dan kunt u die verwijderen met een absorberend papier of katoenen doek.
  • Werk stapsgewijs verder tot de volledige vloer is afgewerkt. Het wordt aangeraden om daarna na te wrijven met nieuwe beige of witte pads. Voor een optimale verzadiging moet de vloer opgewreven worden met 1 dl Masterolie per 15 m2 oppervlakte. Dit dient te gebeuren binnen 24 uur. De olie moet zorgvuldig in het hout gewreven worden. Hoe meer u opwrijft, hoe beter het resultaat. Na 24 uur kan de vloer voorzichtig belopen worden.
  • Voor een optimale bescherming moeten een aantal zeepbehandelingen worden toegepast. De eerste zeepbeurt moet na minimaal zeven dagen worden toegepast. Alle contact met water vermijden.

NB: Gevaar voor zelfontbranding! Gezien het gevaar voor zelfontbranding, doeken die met olie doordrenkt zijn, met water doordrenken. Na gebruik in een goed gesloten container opbergen en afvoeren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *