Woca Werkbladolie voor onbehandelde of met reeds met olie behandelde oppervlakten

Woca Werkbladolie
Woca Werkbladolie

Woca Werkbladolie wordt toegepast op onbehandelde of reeds met olie behandelde of geschuurde houten oppervlakken. De Werkbladolie zorgt voor een krachtig water- en vuilafstotend oppervlak. Woca Werkbladolie Naturel wordt gebruikt voor donkere houtsoorten, zoals: mahonie, teak, kersen e.d. Dit geeft een diepe en warme gloed. Woca Werkbladolie Wit wordt gebruikt voor lichte houtsoorten, zoals: eik, berk, grenen e.d. Hierdoor krijgen houtoppervlaktes een gunstig lichte gloed.

Voorbereiding voor behandeling met Woca Werkbladolie
Het oppervlak kan glad zijn. Wanneer dit van toepassing is, dient u het eerst licht op te schuren met schuurpapier P180. Het hout moet stofvrij en droog zijn. Met de Woca Intensiefreiniger eerst het hout bevochtigen (verhouding 1 deel olie op 40 delen water).

De werkbladolie aanbrengen
Voor gebruik de Woca Olie goed omroeren. Vervolgens voldoende hoeveelheid olie aanbrengen in een regelmatig en dekkende laag. Dit dient met een kwast of verfroller te gebeuren. Bij een temperatuur van 20°C twintig tot dertig minuten wachten, zodat de olie goed in het hout wordt verwerkt.

Inwrijven en droogwrijven van de Woca Werkbladolie
Met een polierblok/scrubbie-set de olieresten inwrijven en overtollige olie met een niet pluizend doek verwijderen. Op sterk zuigende oppervlakken dient u de behandeling te herhalen. De olie is na 24 uur bij 20°C uitgehard. Tijdens het uitharden mag het oppervlak niet nat worden.

Let op: zelfontbrandingsgevaar!
Doeken die met olie doordrenkt zijn, met water doordrenken. Na gebruik in een sterk gesloten container opbergen en afvoeren. Dit in verband met het gevaar voor zelfontbranding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *