Woca Onderhoudspasta voor het verversen van uw geoliede houten vloeren

Woca Onderhoudspasta
Woca Onderhoudspasta

Informatie van Woca onderhoudspasta

Woca onderhoudspasta is een pasta die wordt gebruikt voor het verversen van uw geoliede houten vloeren. Deze pasta is geschikt voor alle modellen, inclusief UV-geoliede vloeren ,fabrieksmatig geoliede vloeren en hardwax geoliede vloeren.

De Woca onderhoudspasta geeft het hout zowel effectieve bescherming als een prachtig oppervlak met een warme gloed. Het beschermt het bovenste poriënstelsel. Daarnaast zorgt het voor een bijzonder goede verzadiging.

Om de bescherming en de gloed optimaal te behouden dient de behandeling één keer per jaar herhaald te worden. Nieuwe fabrieksmatig geoliede vloeren moeten na het leggen eenmaal afgewerkt worden met Woca onderhoudspasta.

De Woca onderhoudspasta is niet geschikt voor vloeren met boenwas.

Het toepassen van Woca onderhoudspasta

Voor het starten van de behandeling de vloer grondig reinigen met Woca Intensiefreiniger. Na de schoonmaak moet de vloer vier tot acht uur opdrogen. De vloer dient volledig droog te zijn!

 1. De tweede stap is het aanbrengen van een dunne streep onderhoudspasta op de vloer. Verdeel de onderhoudspasta met een katoenen doek of een polijstpad. Gebruik hierbij een polijstmachine om de pasta op grotere oppervlakken te kunnen verdelen.
 2. De onderhoudspasta dient gelijkmatig aangebracht te worden op het hout. Polijst het hout totdat het een zijdemat uiterlijk vertoont en verzadigd eruit ziet. Indien nodig meer pasta aanbrengen. Als een uiterst mat oppervlak vereist is, gebruik dan katoenen doeken onder de polijstpad.
 3. Vervolgens dient het oppervlak vier uur te rusten.
 4. De vloer mag niet in aanraking komen met water 48 uur na de behandeling.
 5. Gebruikte gereedschap schoonmaken met Woca olieverdunner. (Let op: dit is belangrijk in verband met gevaar voor zelfontbranding!

Let op:

Pads en katoenen doeken na gebruik goed uitspoelen in water en vervolgens in de open lucht laten drogen. U kunt het ook kletsnat in een plastic zak opbergen en weggooien. Dit is belangrijk in verband met zelfontbrandingsgevaar!

Ingrediënten Woca onderhoudspasta
Plantaardige oliecomponenten, isoparaffine, titaandioxide (wit), kobaltvrije siccatieven.
Verbruik: 400 ml voor 60-80 m2.

Ter bescherming voor het milieu dient u deze stof en verpakking naar het verzamelpunt voor bijzonder of gevaarlijk afval te brengen.

Woca Vlekkenverwijderaar, het perfecte oplosmiddel voor vlekken

Woca Vlekkenverwijderaar
Woca Vlekkenverwijderaar

Woca vlekkenverwijderaar is een perfect oplosmiddel voor vlekken zoals vet, koffie en thee. De vlekkenverwijderaar mag worden gebruikt op zowel onbehandelde als behandelde houten oppervlakken.

Deze vlekkenverwijderaar is gemaakt op basis van zeep. Het is ontwikkeld voor gebruik binnenshuis. De vlekkenverwijderaar wordt gebruikt om vlekken te verwijderen uit geoliede houten oppervlaktes.

Benodigde gereedschappen
Woca Vlekkenverwijderaar wordt toegepast met de volgende gereedschappen: een polijstblokje of scrubbieset, pluisvrije katoenen doeken. Gebruikte gereedschap na gebruik reinigen in water.

De toepassing van Woca Vlekkenverwijderaar
Voordat u de Woca vlekkenverwijderaar toepast, wordt er geadviseerd om het uit te testen op een niet zichtbare plaats op de vloer. Dit kunt u doen om er zeker van te zijn dat het product geen ongewenste reacties veroorzaakt.

1. De Woca vlekkenverwijderaar rechtstreeks uit de spuitbus gelijkmatig op de vlek verstuiven.

2 Laat vervolgens de Woca vlekkenverwijderaar tien à twintig minuten inwerken om de vlekken op te lossen. Daarna lichtjes schrobben met een handpad/ scrubbie-set tot de vlek opgelost is.

3 Nawrijven met een in lauw water uitgewrongen doek.

4 De oorspronkelijke oppervlaktebehandeling kan worden toegepast wanneer de vloer volledig droog is, bijvoorbeeld olie of lak om de oppervlaktebescherming te herstellen.

5 Herhaal de behandeling indien u dit nodig vindt.

Verpakking Woca vlekkenverwijderaar: 250 ml (spuitbuis)
Verbruik: is niet meetbaar

 

Woca Exterior Cleaner ter bescherming van uw meubilair buitenshuis

Woca Exterior Cleaner
Woca Exterior Cleaner

Het toepassen van Woca Exterior Cleaner
Woca Exterior Cleaner wordt gebruikt voor het reinigen van houten oppervlaktes zoals terrassen, tuinmeubilair, schuttingen, etc. Het verwijdert algengroei en mos. Tegelijkertijd beschermt het tegen nieuwe aangroei. Woca terrasreiniger is ook geschikt voor meubels, beton tegels, etc. De reiniger kan handmatig aangebracht worden of machinaal (eenschijfsmachine).

Het eindesultaat van Woca Exterior Cleaner
Het resultaat van de Woca Exterior Cleaner zit in het oppervlak. Deze wordt namelijk volledig gereinigd. Daarnaast verwijdert de terrasreiniger groene aanslag en vuil.

Gebruiksaanwijzing van Woca Exterior Cleaner
De Woca terrasreiniger dient op kletsnat hout aangebracht te worden met een brede borstel of kwast. Vervolgens dient u het oppervlak te schrobben met een half harde nylon borstel. Hiermee wordt het vuil en groene aanslag verwijderd.

Nabehandeling van vloeren behandeld met Woca Exterior Cleaner
Het gereinigde oppervlak kan nabehandeld worden met Exterior Oil Exclusive. Hiermee wordt een duurzaam effect bereikt.

Reiniging en onderhoud
Indien u het noodzakelijk acht, kunt u het reinigen met Exterior Cleaner en vervolgens oliën met Exterior Oil.

Benodigde gereedschappen
De volgende gereedschappen worden gebruikt tijdens het toepassen van de Woca terrasreiniger: half harde nylon borstel, plastic emmer, tuinslang voor het spoelen en een pompspray.

De Woca Exterior Cleaner kan zowel machinaal (eenschijfsmachine) als handmatig gereinigd worden. Na gebruik van de gereedschappen altijd reinigen met water en zeep.

 1. Maak de oppervlakte kletsnat met water. Gebruik indien mogelijk een tuinslang.
 2. De Woca Exterior Cleaner met water mengen in een verhouding van 1:2. Breng vervolgens de oplossing aan met een harde nylon borstel of pompspray. Bij extreme vervuiling kunt u de Exterior Cleaner onverdund gebruiken.
 3. Schrob het hout in de lengterichting met de nylon borstel totdat het schoon lijkt. Indien nodig kunt u de behandeling herhalen.
 4. Het oppervlak dient na het reinigen onmiddellijk nagespoeld te worden met water.
 5. Het gebruikte gereedschap reinigen met water.
 6. Laat het hout opdrogen voor ongeveer 24 uur. Voor een aansluitende oliebehandeling moet het hout volledig droog zijn. Openstaande houtvezels kunt u verwijderen met schuurpapier.

 

Woca Olie Conditioner, een zacht onderhoudsmiddel voor houten oppervlaktes

Woca Olie Conditioner
Woca Olie Conditioner

Voorbereiding Woca Olie Conditioner
Woca Olie Conditioner is een zacht onderhoudsmiddel voor houten oppervlaktes. Het wordt toegepast voor de onderhoud en de reiniging van geoliede vloeren en met olie ‘hardwax’ behandelde vloeren. Woca Olie Conditioner Naturel wordt gebruikt voor een naturel geoliede of met kleurolie behandelde vloeren. Woca Conditioner Wit wordt voor wit geoliede vloeren gebruikt.

Woca Olie Conditioner maakt een combinatie met efficiënte reiniging en een lichte oliebehandeling van het hout. De Olie Conditioner dringt in de bovenste poriën van het hout en vormt vervolgens een matte beschermende laag.

Het onderhouden met Woca Olie Conditioner kan ook plaatselijk worden toegepast. Met de Olie Conditioner blijft de gloed en natuurlijke kleur langer goed. Zelfs na herhaaldelijk gebruik. De Olie Conditioner is geen volledige vervanging voor een behandeling met Onderhoudsolie. Echter wordt het aantal oliebehandelingen wel gereduceerd. Let op: de Conditioner is niet geschikt voor gelakte oppervlakken!

Hoe past u de Woca Olie Conditioner toe
Voor gebruik de flacon krachtig schudden. Zorg ervoor dat de vloer stofvrij is voordat u met de behandeling begint.

 1. Woca Olie Conditioner mengen met lauw water.
  –          Bij traditioneel geoliede vloeren is het 1:20; 250ml Woca Olie Conditioner in 5 liter water.
  –          Bij UV-geoliede en met ‘hardwax’ behandelde  vloeren is het 1:40; 125ml Woca Olie Conditioner in 5 liter water.Afhankelijk van de slijtage, vervuiling en de frequentie van reiniging, kan de mengverhouding variëren.

De vloer moet behandeld worden met een licht uitgewrongen dweil of wringmop, in de lengterichting van de planken. Vervolgens de wringmop of dweil direct opnieuw in de mengeling stoppen. Wring het goed uit en veeg de vloer droog, ook in de lengterichting van het hout.

 1. Bij sterk vervuilde vloeren met twee emmers werken: één met water en Woca Olie Conditioner gemengd en één met schoon spoelwater. Dit om de dweil af en toe erin uit te spoelen.

De oppervlakte niet meer dan ongeveer 10m2 per keer behandelen. De vloer wordt op deze manier kort aan het vocht blootgesteld.

 1. Voordat u de vloer betreedt, ongeveer twee uur laten drogen.
 2. Om iets meer glans toe te voegen aan de vloer, kunt u het opwrijven met een witte pad.
 3. De gebruikte middelen dienen gereinigd te worden met water.

Let op:
Geoliede/behandelde houten vloeren dienen frequent gereinigd worden met Woca Natuurzeep Naturel of Wit. Dit is afhankelijk van het gebruik en slijtage. De vloer dient gemiddeld een keer per jaar opgefrist te worden met Woca Onderhoudsolie of Woca Onderhoudspasta. In bedrijfspanden moet dit frequenter worden toegepast dan in woonruimtes.

Woca Olie Conditioner is verkrijgbaar in naturel en wit.
Verpakking: 250 ml, 1 l en 2,5 l
Verbruik: 150-200 m2/l

 

Woca Antiekloog voor een gerookte uitstraling van uw eikenhout

Woca Antieklookg
Woca Antieklookg

Productinformatie Woca Antiekloog
Woca Antiekloog is een gebruiksvriendelijk kant-en-klaar product. Dit product is alleen voor eikenhout. Het bevat geen pigmenten. Woca Antiekloog is gecertificeerd door het IBR.

de toepassing en het resultaat van Woca Antiekloog
Woca Antiekloog is speciaal ontwikkeld voor eikenhout. Het geeft eikenhout een gerookte uitstraling. Woca Antiekloog is gebruiksklaar. Vanwege de speciale samenstelling reageert het product met het looizuur in eikenhout. Na het aanbrengen van de Houtloog kan de kleur variëren. Dit is afhankelijk van het looizuurgehalte in het hout. Ondanks dat creëert het een unieke kleur en een ‘vintage’/gerookte uitstraling. Spinthout wordt echter niet donker van kleur.

De gebruiksaanwijzing
Woca Houtloog past u als volgt toe: breng de Woca loog rijkelijk aan met een loogbestendige borstel of kwast; zoveel mogelijk in de lengterichting van het hout. Vervolgens laat u het geloogde hout drogen. Opstaande vezels moet met een lichtschurende pad verwijderd worden, voor de uiteindelijke afwerking. Als laatst moet er goed gestofzuigd worden.

Nabehandeling
Het hout moet afgewerkt worden met zeep, olie of lak.

Reiniging en onderhoud
Dit is afhankelijk van de gekozen afwerking.
Verpakkingen: 2,5 l
Verbruik: 8-10 m2/l afhankelijk van de houtsoort


Werkwijze…

Benodigde gereedschappen

–          Een loogbestendige kwast of borstel;

–          Een plastic emmer en roerstaaf;

Let op! Dit product is licht corrosief. Draagt u daarom geschikte en beschermende kleding, zoals handschoenen en oog-/ gezichtsbescherming. Het gereedschap dient gereinigd te worden met water.

 1. Het onbehandelde hout dient eerst goed geschuurd te worden. Voordat de Woca Antiekloog wordt aangebracht moet het schoon, droog en vuil- en vetvrij zijn.
 2. Giet meerdere bussen in een grote verfemmer. Breng de Woca Loog gelijkmatig en rijkelijk aan met een loogbestendige kwast. Dit dient zoveel mogelijk in de lengterichting van het hout te gebeuren, voorkom aanzetten. Breng hierbij minimaal 1 liter op 10m2 hout aan. Het gebruikte gereedschap vervolgens met water reinigen. Laat het geloogde hout bij 20°C  ongeveer 24 uur drogen. Het hout moet volledig droog zijn.
 3. Opstaande vezels moet met een lichtschurende pad verwijderd worden, voor de uiteindelijke afwerking. Vervolgens goed stofzuigen.
 4. Het hout moet afgewerkt worden met zeep, olie of lak.

Woca Intensiefreiniger voor het reinigen van intensief belopen vloeren

Woca Intensiefreiniger
Woca Intensiefreiniger

De gebruiksaanwijzingen voor de Woca Intensiefreiniger zijn als volgt:

1. Het waterreservoir van de boenmachine dient met 5 liter warm water en 125 ml Woca Intensiefreiniger gevuld te worden.
2. Zet hiervoor een emmer met schoon water klaar, met een dweil of swep mop.
3. Boen de intensiefreiniger met de machine goed vochtig (maar niet kletsnat) in het hout. Gebruik hiervoor een witte pad.
4. Laat de intensiefreiniger 10-15 minuten inwerken.
5. Verwijder de vuilresten van de vloer met een schone en vochtige dweil/mop. Ondertussen dient men het uit te spoelen in schoon water. De vloer moet een paar uur goed drogen.

De vloer kan men na verloop van tijd, bijvoorbeeld op druk belopen plekken, moeilijker schoon krijgen of een ‘schraal’ uiterlijk vertonen. Indien dit gebeurt, kunt u de vloer plaatselijk of volledig een opknapbeurt geven met Woca Intensiefreiniger en Woca Onderhoudsolie. Een volledige opknapbeurt is hooguit één keer per jaar noodzakelijk. Dit is afhankelijk van het normale onderhoud met Woca Zeep.

Gebruik Woca Onderhoudsolie voor een volledige opknapbeurt.

Woca Zeep, een onderhoudsmiddel voor uw parket- of houten vloer

Woca Zeep
Woca Zeep

Woca Zeep gebruiksaanwijzing

Benodigdheden voor Woca Zeep behandeling

• Twee emmers
• Swepmop
• WOCA zeep (Woca Natuurzeep/Naturel, Woca Zeep Wit of Woca Zeep Grijs)

Voorbereiding Woca Zeep behandeling

1. Vul een emmer met vijf liter water. Het water dient warm te zijn. Vul een andere emmer ook met vijf liter warm water en een kopje Woca zeep (125 ml).

Witte of grijze zeep (Woca zeep Wit & Woca Zeep Grijs) vooraf goed schudden!
Als u de vloer voor de eerste keer reinigt, dient u een dubbele dosis Woca zeep (twee kopjes of 250 ml) te gebruiken.

De vloer zepen met Woca Zeep:

2. Dompel de swepmop in het zeepwater en wring het vervolgens half uit.
3. Met een vochtige swepmop enkele vierkante meters vloer wissen.
Bij plekken waar het extra vuile is, dient u iets meer zeepwater  tegebruiken. Vervolgens even in laten trekken of eventueel schrobben.
5. De swepmop grondig uitspoelen in schoon spoelwater. Vervolgens krachtig droogwringen.
6. De swepmop in zeepwater dompelen en nogmaals krachtig droogwringen.
7. Neem met de schone, droge swepmop het losgeweekte vuil op.

Spoel de swepmop opnieuw uit in het spoelwater. Herhaal stap 2 t/m 7 totdat de hele vloer gereinigd is. Vervang de spoelwater eventueel in de tussentijd. De vloer nooit nadweilen met schoon water!

De vloer ongeveer 15 minuten laten drogen. In de tussentijd de vloer niet betreden.