Woca Antiekloog voor een gerookte uitstraling van uw eikenhout

Woca Antieklookg
Woca Antieklookg

Productinformatie Woca Antiekloog
Woca Antiekloog is een gebruiksvriendelijk kant-en-klaar product. Dit product is alleen voor eikenhout. Het bevat geen pigmenten. Woca Antiekloog is gecertificeerd door het IBR.

de toepassing en het resultaat van Woca Antiekloog
Woca Antiekloog is speciaal ontwikkeld voor eikenhout. Het geeft eikenhout een gerookte uitstraling. Woca Antiekloog is gebruiksklaar. Vanwege de speciale samenstelling reageert het product met het looizuur in eikenhout. Na het aanbrengen van de Houtloog kan de kleur variëren. Dit is afhankelijk van het looizuurgehalte in het hout. Ondanks dat creëert het een unieke kleur en een ‘vintage’/gerookte uitstraling. Spinthout wordt echter niet donker van kleur.

De gebruiksaanwijzing
Woca Houtloog past u als volgt toe: breng de Woca loog rijkelijk aan met een loogbestendige borstel of kwast; zoveel mogelijk in de lengterichting van het hout. Vervolgens laat u het geloogde hout drogen. Opstaande vezels moet met een lichtschurende pad verwijderd worden, voor de uiteindelijke afwerking. Als laatst moet er goed gestofzuigd worden.

Nabehandeling
Het hout moet afgewerkt worden met zeep, olie of lak.

Reiniging en onderhoud
Dit is afhankelijk van de gekozen afwerking.
Verpakkingen: 2,5 l
Verbruik: 8-10 m2/l afhankelijk van de houtsoort


Werkwijze…

Benodigde gereedschappen

–          Een loogbestendige kwast of borstel;

–          Een plastic emmer en roerstaaf;

Let op! Dit product is licht corrosief. Draagt u daarom geschikte en beschermende kleding, zoals handschoenen en oog-/ gezichtsbescherming. Het gereedschap dient gereinigd te worden met water.

  1. Het onbehandelde hout dient eerst goed geschuurd te worden. Voordat de Woca Antiekloog wordt aangebracht moet het schoon, droog en vuil- en vetvrij zijn.
  2. Giet meerdere bussen in een grote verfemmer. Breng de Woca Loog gelijkmatig en rijkelijk aan met een loogbestendige kwast. Dit dient zoveel mogelijk in de lengterichting van het hout te gebeuren, voorkom aanzetten. Breng hierbij minimaal 1 liter op 10m2 hout aan. Het gebruikte gereedschap vervolgens met water reinigen. Laat het geloogde hout bij 20°C  ongeveer 24 uur drogen. Het hout moet volledig droog zijn.
  3. Opstaande vezels moet met een lichtschurende pad verwijderd worden, voor de uiteindelijke afwerking. Vervolgens goed stofzuigen.
  4. Het hout moet afgewerkt worden met zeep, olie of lak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *