Woca Olie Conditioner, een zacht onderhoudsmiddel voor houten oppervlaktes

Woca Olie Conditioner
Woca Olie Conditioner

Voorbereiding Woca Olie Conditioner
Woca Olie Conditioner is een zacht onderhoudsmiddel voor houten oppervlaktes. Het wordt toegepast voor de onderhoud en de reiniging van geoliede vloeren en met olie ‘hardwax’ behandelde vloeren. Woca Olie Conditioner Naturel wordt gebruikt voor een naturel geoliede of met kleurolie behandelde vloeren. Woca Conditioner Wit wordt voor wit geoliede vloeren gebruikt.

Woca Olie Conditioner maakt een combinatie met efficiënte reiniging en een lichte oliebehandeling van het hout. De Olie Conditioner dringt in de bovenste poriën van het hout en vormt vervolgens een matte beschermende laag.

Het onderhouden met Woca Olie Conditioner kan ook plaatselijk worden toegepast. Met de Olie Conditioner blijft de gloed en natuurlijke kleur langer goed. Zelfs na herhaaldelijk gebruik. De Olie Conditioner is geen volledige vervanging voor een behandeling met Onderhoudsolie. Echter wordt het aantal oliebehandelingen wel gereduceerd. Let op: de Conditioner is niet geschikt voor gelakte oppervlakken!

Hoe past u de Woca Olie Conditioner toe
Voor gebruik de flacon krachtig schudden. Zorg ervoor dat de vloer stofvrij is voordat u met de behandeling begint.

  1. Woca Olie Conditioner mengen met lauw water.
    –          Bij traditioneel geoliede vloeren is het 1:20; 250ml Woca Olie Conditioner in 5 liter water.
    –          Bij UV-geoliede en met ‘hardwax’ behandelde  vloeren is het 1:40; 125ml Woca Olie Conditioner in 5 liter water.Afhankelijk van de slijtage, vervuiling en de frequentie van reiniging, kan de mengverhouding variëren.

De vloer moet behandeld worden met een licht uitgewrongen dweil of wringmop, in de lengterichting van de planken. Vervolgens de wringmop of dweil direct opnieuw in de mengeling stoppen. Wring het goed uit en veeg de vloer droog, ook in de lengterichting van het hout.

  1. Bij sterk vervuilde vloeren met twee emmers werken: één met water en Woca Olie Conditioner gemengd en één met schoon spoelwater. Dit om de dweil af en toe erin uit te spoelen.

De oppervlakte niet meer dan ongeveer 10m2 per keer behandelen. De vloer wordt op deze manier kort aan het vocht blootgesteld.

  1. Voordat u de vloer betreedt, ongeveer twee uur laten drogen.
  2. Om iets meer glans toe te voegen aan de vloer, kunt u het opwrijven met een witte pad.
  3. De gebruikte middelen dienen gereinigd te worden met water.

Let op:
Geoliede/behandelde houten vloeren dienen frequent gereinigd worden met Woca Natuurzeep Naturel of Wit. Dit is afhankelijk van het gebruik en slijtage. De vloer dient gemiddeld een keer per jaar opgefrist te worden met Woca Onderhoudsolie of Woca Onderhoudspasta. In bedrijfspanden moet dit frequenter worden toegepast dan in woonruimtes.

Woca Olie Conditioner is verkrijgbaar in naturel en wit.
Verpakking: 250 ml, 1 l en 2,5 l
Verbruik: 150-200 m2/l

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *